Από το μηδέν στο άπειρο

   



Για κάποιες μέρες σαν τη χθεσινή αισθάνομαι  ευτυχής  με τη δουλειά μου. Όταν έχω το προνόμιο να βλέπω από κοντά, πώς μπορούν τα παιδιά από το μηδέν να δημιουργούν τα πάντα, όταν  κάνουν αυτό που τους αρέσει.
    Μετέτρεψαν σε χρόνο μηδέν το χώρο πρωϊνής συγκέντρωσης του σχολείου σε "ειδική" αίθουσα να υποδεχθεί τους ακροατές της συναυλίας τους. Με τις καρέκλες και τα θρανία του σχολείου. Οργάνωσαν τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πλούσιος μπουφές, ο κάθε "αρμόδιος" στη θέση του, έτοιμοι να υποδεχθούν τους γονείς και τους συμμαθητές τους.
    Με πρόβες ούτε δέκα ημερών μαζεύτηκαν 10-15 μαθητές και έστησαν μια καταπληκτική ορχήστρα, που έπαιζε ασταμάτητα για περισσότερες από τέσσερις ώρες όλα τα είδη τραγουδιών για κάθε γούστο. Πολλές επαγγελματικές ορχήστρες θα τους ζήλευαν και μάλιστα σε ένα περιβάλλον, που η ακουστική του κάθε άλλο παρά βοηθούσε το έργο τους.  Προβολείς, ενισχυτές, μικρόφωνα ντραμς, τουμπερλέκια, κλαρίνα, μπουζούκια, κιθάρες, αρμόνια, συντονίστηκαν από μόνα τους λες χωρίς ηχολήπτες, τεχνικούς, ειδικούς.
  Δεν ήταν όλοι τους "καλοί" μαθητές. Τα πιο πολλά είναι τα παιδιά που τ' "ακούνε" συχνά από τους γονείς για τους κακούς τους βαθμούς. Που δεν θα βρίσκονται πιθανότατα μεταξύ των "επιτυχόντων" στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Τα παιδιά που κάθονται στα τελευταία θρανία και μας βαριούνται ανυπόφορα στην καθημερινή διδακτική διαδικασία.
  Η χθεσινή ήταν η δική τους μέρα. Οργάνωσαν πολύ καλά τις προαπαιτούμενες δουλειές και έδωσαν μια υπέροχη συναυλία. Στις δικές τους "εξετάσεις" πήραν "άριστα"! Μπράβο παιδιά!

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ,
ΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΡΕΙΑ ,
ΜΠΡΑΒΟ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ