ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΥΠΟΨΙΑΣΤΗΚΑΝ


Μουσικοθεατρική παράσταση

Μονάχα οι μάνες κάτι υποψιάστηκαν τότε που ήμασταν παιδιά. Μονάχα οι μάνες κάτι υποψιάζονται τώρα που μεγαλώσαμε. Πάντα αυτές. Ξεχωριστές, μοναδικές και μοναχικές. Τραβούν το δρόμο τους κάθε στιγμή… το δικό τους δρόμο…
Δεν πρόκειται για εγκώμιο. Τα πράγματα είναι απλά. ”Δεν έχουμε καιρό να δούμε αληθινά ο ένας τον άλλον. Μαμά, γύρισε να κοιταχτούμε!”
Τότε τους χαρίζαμε ζωγραφιές ή λουλούδια κι αυτές χαμογελούσανε. Τώρα που κάτι υποψιαζόμαστε κι εμείς, -κάτι απ’ το μεγαλείο τους- υποκλινόμαστε και σχολιάζουμε με κείμενα των Λόρκα, Πρεβέρ, Ουάιλντ, Ρίτσου, Σικελιανού, Βρεττάκου, Ανούιγ που ερμηνεύει η Ευγενία Πανταζόγλου, και τραγούδια του λαού και όχι μόνο, που ζωντανεύουν επί σκηνής ο Γιάννης Πανταζόγλου με ούτι και πιάνο κι ο Βαίτσης Χαρακοπίδης με κοντραμπάσο. Μπλεγμένα και πλεγμένα με τους πίνακες των Μάρθα Αποστολίδου, Ιρένα Λούκα, … και τα φώτα του Πασχάλη Ξανθόπουλου.
Κάπως έτσι διαγεγραμμένη η πορεία της μάνας που εγκυμονεί, προσαρμόζεται και πορεύεται στη ζωή και στο θάνατο. Γιατί το καθημερινό και τετριμμένο δεν ακυρώνει το μαγικό και μεγαλειώδες!
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Την Κυριακή 09 Μαΐου 2010, ώρα 21.00 στο σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ
(είσοδος 5 ευρώ για την ενίσχυση του μουσείου).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ